T-bar slår på stort under jubileumshelg

- in Nyheter
@Lundagård

I helgen fyller T-bar 20 år. Det firas med klubb på fredag och lördag, samt en brunch styrd av Mästerkockdeltagaren och lundastudenten Dante Zia på lördag förmiddag.
– Vi ser sjukt mycket fram emot detta, säger Oscar Jensen, kommunikationsansvarig på T-bar.

Text: Jonatan Westerlind och Petrina Hinas
Foto: Petrina Hinas

Nere i köket på Tegners matsalar står Dante Zia och förbereder morgondagens brunch. I vanliga fall brukar han dansa på T-bar på helgerna men under jubileet har han fått en annan roll.

Jag har styrt upp en jubileumsbrunch med italiensk touch. Det bjuds bland annat på vitello tonnato, tiramisu, focaccia, chark, ost och revben. Och så kommer det hit en saxofonist och lirar också, säger Dante Zia.

På brunchen serveras även drinkar och en dj kommer finnas på plats.

Under Dante Zias år i Lund har det blivit en hel del nätter som spenderats på T-bars dansgolv.

– Jag har mycket luddiga minnen härifrån, men det brukar vara jävligt god stämning. I början gick jag mycket på nation men sen blev det att man flyttade över till T-bar, så jag har hängt här en hel del, säger han.

Dante Zia tycker att en god pasta med tomatsås och mozzarella kan vara det bästa som finns. Men på en tinderdejt hade han bjudit på gnocchi med smör och salvia. Till efterrätt hade det nog blivit citronglass.

Har du fått många tindermatchningar efter att du var med i Sveriges mästerkock?

– Är det här någon kontaktannons ni gör? De har kanske blivit lite fler nu ja, säger Dante Zia och skrattar.

T-bar har under sina 20 år lockat flera prominenta gäster, däribland Prins Carl-Philip, Håkan Hellström och Magnus Uggla. Men om någon av dem gör comeback på dansgolvet i helgen vill Oscar Jensen, kommunikationsansvarig på T-bar, inte avslöja.

– Det vet man aldrig. Den som är här får se, säger han med ett finurligt leende.

Sedan öppningen 1998 har T-bar alltid försökt ligga i framkant.

– T-bars koncept från början var 70-tal med sing-along och igenkänning. Sen har vi följt tidsandan och haft lojala kunder. Att vi alltid hållit stenhårt på vår 20-årsgräns har också varit bra tror jag, fortsätter Oscar Jensen.

Konkurrensen från Malmö Nations vårbal som äger rum under helgen är Oscar Jensen inte orolig för.

– Vi har nattklubb både fredag och lördag så det blir kanske lite annat klientel på lördagen. De senaste åren har vi fått hit mycket folk från kommunerna runt om Lund och nästan blivit en angelägenhet för hela Skåne.

Vilken gäst är ni stoltast över att ha haft?

Sånt pratar vi inte om egentligen. Det som händer på T-bar stannar på T-bar.

You may also like

Så maxar du siste april

Här är de största eventen under siste april tillsammans med en väderprognos och systemets öppettider!