Solig start för Imaginalkarnevalen

- in Nyheter

Lundakarnevalen gick av stapeln i ett varmt och soligt Lundagård i dag klockan 13.

Det var många som hade kommit för att se invigningen av Lundakarnevalen. Platsen framför Stora scen vid Universitetshuset var fullpackad av studenter, karnevalister och besökare. Invigningen började med ett kort tal från Lunds universitets rektor, Torbjörn von Schantz.

– Är ni laddade? frågade rektorn Lundagårds många besökare och fick ett rungande ja till svar.

Karnevalsmelodin av Oskar Fröberg och Linda Florén framfördes därefter live på Stora scenen. Efter det lämnade rektorn över mikrofonen till 2014 års Futuralkarnevalskommittén, klädda i gula kavajer och röda byxor. Futuralkarnevalens karnevalskommitté höll ett kort tal innan den nuvarande karnevalskommittén äntrade scenen i lila och rosa kavajer.

Som tradition klippte den nuvarande karnevalskommittén av slipsarna på sina företrädare, som en metafor för att ”klippa navelsträngen” till förra Lundakarnevalen. En taggad Freja Davidsson Bremborg, Imaginalkarnevalens general, tog sen till orda. Hon berömde bland annat karnevalisternas arbetsinsatser.

– 5700 karnevalister har gjort ett fantastiskt jobb, sa hon.

Därefter hälsade Freja Davidsson Bremborg alla varmt välkomna till Lundakarnevalen 2018.

– Är ni redo för nu så smäller det, förkunnade Imaginalkarnevalens general Freja Davidsson Bremborg, innan ett antal fyrverkerier avfyrades från AF-borgens tak.

De båda karnevalskommitteérna avslutade invigningen med att dansa tillsammans på den rökfyllda scenen till tonerna av Walking on sunshine.

Foto: Natalia Perez-Phillips