Snabba vändningar i finurlig revy

Är Tomas Ledins En del av mitt hjärta egentligen en stalker-låt? Textraderna ”Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för längesen vi sågs” kommer få helt ny betydelse efter att du sett denna välskrivna revy.

Foto: Anni-Elina Vänskä & Daniel Kodipelli

Genrep av Lundakarnevalens revy – Déjà-Revy. Universitetsaulan har gjorts om till en teater med scen framme vid podiet, publikbänkar under ljuskronorna och en orkester på balkongen längst bak i salen.

Ljusen släcks och revyn kör i gång. Det är en kvick föreställning med korta sketcher och sångnummer som avlöser varandra och det dröjer inte länge tills publiken får dra på munnen och skratta högljutt.

Antalet småstycken är så många att var och varannan minut måste scenarbetare komma in på scen och flyttar om rekvisitan. Detta är dock ingenting som stör då det hela känns välrepeterat.

Välrepeterat är även sketcherna och sångerna. Kvalitén är hög på såväl skådespelarinsatser som manus. Många sketcher kräver karaktärsskådespel, något som levereras med stil.

Tiden går igen och allt som har skett kommer åter ske – så beskrivs Revyn i programbladet. Denna röda tråd är dock svår att se i själva föreställningen. Visst finns det ett visst cirkulärt tidsperspektiv mellan första och sista sketchen men däremellan är det svårt att koppla i hop handlingen. Det gör däremot inte så mycket då de individuella scenerna är så välskrivna att man gladeligen njuter av dem.

Håll utkik efter den mest frustrerande fotobutik du kan tänka dig, konsulter som snackar management, Lund som blir med spårvagn och rimmande hipsters på Möllan. Detta är några utav höjdpunkterna från Revyn som garanterat kommer få dig att skratta högt.

Revyns…

…snyggaste peruk: Fotoförsäljare

…finaste stämsång: De siamesiska fyrlingarna

…mest tragikomiska sång: Stalkern

…rimmigaste rim: Alla hipsters på Möllan

…citat: ”Nu är det vårt jobb att se till att ingen mördar snigeln”

Pris och spelschema

 

About the author

Lisa Bergenfelz var webbredaktör på Lundagård 2017-2019. Hon har tidigare varit medarbetare och jobbat som reporter på tidningen.

Related Posts

You may also like

Varje kotte blir en nöt

Ett rappt tempo, enastående sånginsatser och kängor åt alla håll. Lundagårds recensent Carl-Johan Kullving är imponerad av karnevalsrevyn Kottar och Nötter.