Spexet bjuder på många skratt

- in Nyheter

Inför storpublik inne i AF-borgen under torsdagen genrepade Spexet på Lundakarnevalen, som – värt att notera – för första gången någonsin har en kvinnlig regissör.

Foto: Daniel Kodipelli & Poiesh Soudagar

Handlingen utspelar sig i en sagovärld, närmare bestämt i en skog, där skådespelarna ikläder sig roller som djur och mytiska väsen. Spexet inleds med att de andra huvudkaraktärerna – Älgen Helgen, Tomten och Tuvstarr – har tröttnat på Näcken som går omkring näck och skyller det på en påstådd tygallergi. Det leder så småningom ut några av karaktärerna på en jakt efter ”det gyllene skinnet” som Näcken måste ta på sig. Även om Älgen Helgen och Tomten levererar en del härliga repliker lyser Näckens spralliga scennärvaro starkast.

Ett väl genomfört sångnummer som är värt att framhålla lite extra är duetten mellan karaktärerna Tuvstarr och Sten kallad ”En kärlek huggen i sten”, en cover på ”How am I supposed to live without you” av Doug James och Michael Bolton, där båda karaktärerna förkunnar sin kärlek till ”Sten” – fast i olika bemärkelser. Det sammantagna intrycket är ett väldigt sevärt spex som bjuder på många skratt, härliga sångnummer och skickliga skådespelarinsatser från samtliga medverkande.

Sett till publikreaktionerna efter att föreställningen avslutades delar nog många den uppfattningen.

Spexets…

Bästa sångnummer: ”En kärlek huggen i sten”

Spexigaste karaktär: Näcken

Roligaste ordvits: ”Tomten drar inte halsbloss, utan tomtebloss”

Pris och spelschema

About the author