Polisen nöjda med upplägget inför karnevalen

- in Nyheter

Nu har Lundakarnevalen officiellt dragit i gång och inför invigningen hölls en pressträff i Palaestra, som fungerar som presscenter, där arrangörerna berättade om sina förhoppningar inför att festen äntligen drar i gång.

– Dagen vi har väntat på i flera år är äntligen här. Karnevalisterna har visat prov på ofattbar kreativitet, förkunnade karnevalsgeneralen Freja Davidsson Bremborg, innan hon gav exempel på statistik i anslutning till årets Lundakarneval.

5 779 karnevalister och 71 145 nöjesbiljetter till 174 nöjesföreställningar är några av siffrorna som utgör årets karneval. Under pressträffen fanns även representanter från poliskåren på plats.

– Vi har dragit i gång detta nu. Vi hoppas att det ska bli en bra, säker och trygg tillställning, sa Fredrik Wahlöö, som är polisens insatschef under Lundakarnevalen.

Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund, berättade lite mer om vad polisens roll kommer att vara under karnevalsdagarna.

– Vi har tillsammans med arrangörerna haft ett tätt samarbete för att komma dit där vi är i dag. Vi är här för att besökarna ska känna sig trygga och kommer att vara synliga och tillgängliga för kommunikation. Vi är nöjda med upplägget.

Sara Ramberg, kommunikationschef, avslutade informationsträffen:
– Sent i går kväll kom alla fina dekorationer och lampor upp, så allt har flutit på bra, berättade hon.