Lugn lördag på karnevalen

- in Nyheter

Vid söndagsförmiddagens pressträff i Palaestra framkom det att lördagen hade varit förhållandevis lugn ur en polisiär synvinkel.

– Det har varit några enstaka överförfriskade personer och någon som har fått lämna för att ha uppfört sig lite stökigt. Inget utöver det vanliga, berättade Fredrik Wahlöö, polisens insatschef.

Karnevalsgeneralen Frej Davidsson Bremborg inledde pressträffen genom att hälsa välkommen till den sista karnevalsdagen.

– I dag är det sista karnevalsdagen så vi taggar i gång. Det var maxat i går. Det är ofattbart att tänka sig att så många människor kom. Världens största folkhav, sa hon, och fortsatte:

– Det var en del kö in på området för att alla ville in samtidigt. Strax innan midnatt blickade vi ut över den sista spelningen och det var ett magiskt ögonblick. Vi fick en himla go’ känsla, att vi har klarat det.

Enligt polisens insatschef under karnevalen, Fredrik Wahlöö, var lördagsnatten lugn.

– Det har varit några enstaka överförfriskade personer och någon som har fått lämna för att ha uppfört sig lite stökigt. Inget utöver det vanliga.

– Det var en lugn natt, en bra andra karnevalsdag och jag tror inte att vi kan få mycket bättre väder. Det kommer att bli varmt för konstaplarna men det ska nog gå bra, sa Fredrik Wahlöö.

Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson som också befann sig på plats, hade några tips till besökarna.

– Drick vatten, vatten och vatten. Och håll i era plånböcker.

Efter Silvana Imams spelning vid midnatt kommer en avslutning att hållas på Stora scenen.

– Tanken är att avsluta tillsammans med alla karnevalister, berättade Freja Davidsson Bremborg.