Oväntat många besökare ger långa köer

- in Nyheter

Fler besökare än beräknat skapar de många och långa köerna på karnevalsområdet. Nu tittar karnevalsledningen på lösningar. 

Imaginalkarnevalen förväntas totalt få fler besökare än den förra. Karnevalen har bland annat gått ut med att det kom rekordmånga besökare under fredagen. Men mycket människor innebär också köer, något som karnevalsbesökarna blivit varse. Många har fått vänta länge på att serveras mat och dryck. På lördagen sa besökaren Poul Kristensen till Lundagård att han fått vänta i 45 minuter för att få köpa en matbiljett för att sedan stå i ytterligare kö för att få sin mat.

Vi har haft fler besökare än väntat. Vi utgick från sifforna från 2014, men de har överträffats, säger Lundakarnevalens kommunikationschef Sara Ramberg.

Mycket folk på liten yta i hög värme kan innebära en säkerhetsrisk. Men hittills har karnevalen gått lugnt till.

– Det är otroligt mycket folk här vilket vi är tacksamma för. Vi får jobba mycket med att göra det möjligt för folk att ta sig fram, men det har hittills gått bra, säger Erik Molin som är säkerhetschef på Lundakarnevalen.

Högst är trycket efter tåget, då många vill ta sig in på området för att ta njuta av karnevalen.

– Varje karneval har sina egna utmaningar. Men vi tycker det är jättekul att så många vill komma hit, säger Sara Ramberg.

Kommer ni förändra något för att minska köerna sista dagen?

– Vi tittar alltid på nya lösningar för hur vi kan göra det bättre och vi kommer göra förändringar, men kan inte säga exakt hur i nuläget.

Texten har uppdaterats efter publicering. I en tidigare version stod det att Lundakarnevalen 2018 har slagit rekord i antal besökare, något som inte står klart i skrivande stund.

About the author

Related Posts