Drönare förstörd av polisens insatschef

- in Nyheter

Under karnevalshelgen upprättades ett flygförbud över delar av Lund. Men under lördagens karnevalståg dök en drönare upp framför polisens insatschef, som oskadliggjorde drönaren. Nu är en anmälan upprättad om brott mot luftfartsförordningen.

Lundakarnevalens tåg var lördagens stora sevärdhet och lockade hundratusentals besökare. Men mitt under tågturen bröts det flygförbud som råder över delar av Lund i samband med Lundakarnevalen.

– Drönaren dök upp framför polisens insatschef som gick främst i karnevalståget. Den sänktes ned framför polismannen och han oskadliggjorde den, sen var det liksom inte mer med det, säger Ewa-Gun Westford, polisens pressinformatör i Region Syd.

Ewa-Gun Westford vet dock inte detaljerna kring hur det gick till eller om det finns någon misstänkt.
– Men han (polisens insatschef reds.anm) gjorde i alla fall så att drönaren inte fungerade längre. Anmälan upprättades i dag och kommer tas om hand imorgon, säger hon.

Har det kommit in en polisanmälan mot polisen?
– Det skulle det göra men eftersom man anmäler en polisman kan man inte göra det per telefon. Då måste man besöka en polisstation och göra det, så det är möjligt att det kommer in under morgondagen, säger Ewa-Gun Westford.

I övrigt har det varit en lugn karneval än så länge.
– Klockan 21 var det lugnt och vi räknar med att det håller sig så. Vi har haft några överförfriskade personer men annars är det lugnt, säger Ewa-Gun Westford.