Recension: Silvana Imam på Stora scen

- in Nyheter

Hon är folkkär, en ordkonstnär och en revolutionär. Hon är Silvana Imam, Sveriges kanske bästa artist och hon gjorde avslutningen på Lundakarnevalen 2018 till en rykande folkfest.

Mångfaldigt hyllad som en av Sveriges bästa hiphop-artister och live-performer kändes Silvana fullkomligt solklar som den avslutande akten på Lundakarnevalen. Med den nya plattan Helig moder som väntar på att släppas och ett Gaffa-pris i bagaget känns den avslutande spelningen på Lundakarnevalen mer än exklusiv.

Som den ikoniska rapdrottning hon är dundrar Silvana ut på scenen inför en galet taggad publik till den nysläppta singeln Vikken då. Det hårda smattrande trap-beatet gör området vid den stora scenen till ett massivt dansgolv och konserten blir till en folkfest i festens, kärlekens och solidaritetens tecken.

Efter den massiva inledningen som även inkluderade låten Storm sträcker Silvana upp näven i luften och låten I.M.A.M körs igång. Gåshuden av att se tusentals nävar riktade mot Silvana i sann revolutionsanda värmer upp den kyliga majkvällen och den håller sig konstant under resten av konserten. De efterföljande låtarna är två relativt korta versioner av klassikerna Imam Cobain och Tänd alla ljus som också de får publiken att fullkomligt spraka av extas. Hon vänder sig mot DJ:n och frågar om de kan testa titelspåret på det kommande albumet ”Helig Moder”. En känsloladdad och explosiv låt som jag måste säga är en av konsertens bästa.

Silvana fortsätter att bjussa på fler låtar från det kommande albumet. Bland annat den gungiga låten Ta hand om dig där ett lyckligt fan plockas upp på scenen och äras genom att Silvana rappar första versen ur låten för denne.

 – Er energi gör mig, ropar Silvana leendes, sittandes på huk efter att ha bränt igenom de kraftfulla partylåtarna Knark, Schhh och en vända till med Vikken då.

Publiken jublar och konserten avslutas med allsångslåtarna Jag svär på min mamma och För Evigt som Silvana, bokstavligen framför i publiken. Rosor delas ut, jublet ekar och gåshuden består när spotlightsen släcks vid den stora scenen och Silvana går av och Lundakarnevalen 2018 går mot sitt slut.

Silvana Imams konsert på Stora scen…

…Längd: Ganska exakt en timme

…Publik: Fullsatt?

…Bäst: Vikken då och Knark

…Sämst: Att det tog slut

Foto: Poiesh Soudagar