The Hives lockade storpublik

- in Nyheter

Publiken var helt vild under The Hives konsert på Stora scen, som är den sista av bandets spelningar på svensk mark denna sommar. 

Klockan 20:56 tänds det rosa strålkastarljuset mot Universitetshuset och spänningen i publiken intensifieras. På scenen syns The Hives karakteristiska rekvisita, som består av enorma vita bokstäver och bildar tillsammans just Hives.

Enligt deras officiella hemsida är kvällens spelning den sista på svensk mark för denna sommar. Kanske finns denna vetskap hos publiken, som kvällen till ära verkar ha sparat all energi för spelningens dryga timme.

Låten Come on!, från albumet Lex Hives, inleder kvällens spelning. Publikens reaktion resulterar i ett tjockt grusmoln till följd av publikens häftiga hopp i takt med musiken. Bandets sångare, Pelle Almqvist, uttrycker sin besvikelse över den låga ljudnivån bland publiken, varpå brölen uppgår i ett crescendo. Samtidigt skyddar jag mig så gott jag kan mot publikhavets vassa armbågor som far vilt omkring mig.

Foto: Poiesh Soudagar

Kvällens bästa låt är Walk Idiot Walk, från albumet Tyrannosaurus Hives. Bandets medlemmar är klädda i svart och vitt, i samklang med deras fjärde studioalbum The Black and White Album från 2007.

Spelningens avslutning blev lite av ett antiklimax när bandet gav sken av att spela konsertens sista låt åtminstone fyra gånger. The Hives gick av scenen upprepade gånger men kom troget tillbaka. Publiken verkade dock ha allt annat än bråttom hem, sett till deras vädjan om att bandet skulle spela ”en gång till” efter att The Hives avslutat låten Tick Tick Boom. Avslutningen bestod dock av låten Return The Favour, en upptempolåt som gav publiken chansen att i en sista kraftansträngning sätta hela Lundagård i gungning.

Foto: Frank Schreier