En minnesvärd, och lugn karneval

- in Nyheter

Karnevalsledningen vittnar om en lugn helg och berättar om sina favoritminnen från karnevalen. Nu står det städning på schemat för att återställa Lundagård.

På sista presskonferensen för Lundakarnevalen 2018 summeras helgen. Exakta siffror är inte bekräftade än, men man hoppas på närmare en halv miljon besökare. Brottsmässigt har helgen varit lugn, däremot var fyllecellen full under lördagsnatten.

Karnevalsgeneralen Freja Davidsson Bremborg, karnevalens kommunikationschef Sara Ramberg och säkerhetschef för karnevalen Erik Molin sitter på presscentret i Palaestra. De blir alla något känslosamma när de ska berätta om sina bästa ögonblick från helgen.

– Jag hade ett ”golden moment” när vi alla i karnevalskommittén stod uppe på AF-borgens tak innan konserten med Silvana Imam och blickade ut över publikhavet och hela området, säger Freja Davidsson Bremborg.

– Jag cyklade hem runt fem i natt, dansen hade stängt, och det var fullt med folk i Lundagård och jag tänkte nu kan jag gå och lägga mig med ett varmt hjärta.

Erik Molin berättar att helgen varit lugn ur säkerhetssynpunkt.
– Brottsmässigt har det varit som en ”vanlig” lördag.

Även de tillfällen då Lundagård varit i kontakt med polisen under helgen har det rapporterats att det varit lugnt. Det som har inrapporterats är att man omhändertagit en del överförfriskade personer.

Nu väntar städning av området och det är många som dykt upp.
– Det är ju ideellt engagemang så det vi kan locka med är gemenskapen. Och kaffe, säger Sara Ramberg och ler.