En avslappnad elektronisk klubb

- in Nyheter

God goes deep (GGD) är klubben där avkoppling och elektronisk musik går hand i hand. Nästa gång de slår upp kyrkportarna är den 26 oktober. 

Vill du gå ut och klubba på fredag men i stället för att supa dig redlös och vara bakfull tillbringa kvällen med att koppla av i en bombastisk kyrka från 1100-talet? Nu finns alternativet. Klubben God goes deep bjuder in till att stressa ner och låta tankarna sväva fritt till tonerna av elektronisk ambientmusik i Vor Frue-kyrkan i Köpenhamn.

För nästan sju år sedan öppnades för första gången kyrkportarna till klubben GGD. DJ:n Palmalova är en av grundarna till klubben.

– Syftet med klubben är att skapa en stressfri zon som du kan komma till och bara slappna av och pausa dina vardagliga bekymmer. Kyrkor är fantastiska byggnader där ambientmusik fungerar väldigt bra. Det blir verkligen en magisk vibe när upp mot tusen människor är tillsammans i den miljön och den typen av musik spelas. GGD är ingen vanlig klubb eller en förfest utan borde ses som ett alternativ till den vanliga klubbvärlden, säger hon.

Palmalova handplockar noggrant sina akter och GGD har haft allt från större namn som Trentemøller till lokala DJ:s som exempelvis Ena Cosovic. Hon berättar att det är många gånger som hon varit tvungen att säga nej till DJ:s för att musiken som de vill spela inte passar in i GGD.

– Nio av tio som spelar på GGD är DJ:s som är rotade inom techno- och electrogenren. De har haft flera år i branschen och många som spelat på GGD säger att det har varit en av de bästa upplevelser de har varit med om under hela deras karriär.

Hur kom du på idén att skapa GGD?

– Jag träffade nattkyrkoprästen för kyrkan vid ett tillfälle och vi började att prata om min DJ-karriär och mitt intresse för ambientmusik. Kristendomen och kyrkan handlar mycket om att förenas och finna ett lugn och samtalet resulterade i att jag fick spela ett ambient DJ-set i kyrkan. Jag spelade helt själv i fyra timmar och upplevelsen var verkligen överväldigande och jag kände efteråt att det fanns stor potential i att anordna fler sådana kvällar i kyrkan och så uppstod GGD.

Vilka typer av människor kommer hit?

– Alla. Jag tycker det är helt fantastiskt att vi lyckas locka alla typer av människor. Gamla som unga, olika etniciteter, kön. Alla är välkomna.

God goes deep

Nästa tillfälle ges den 26 oktober och då spelar Köpenhamn- och Ibizabaserade Mashti & Jean von Baden.

Klubben är gratis och ligger på Nørregade 8 i Köpenhamn.

Ambientmusik

Karaktäriseras av lågmälda, resonanta ljud, ofta framställda med dator eller annat elektroniskt instrument. Ambientmusik är ofta långsam och har nästan aldrig någon rytm.