Gratis elsparkcykel med Studentkortet

- in Nyheter
@Lundagård

Denna artikel var Lundagårds aprilskämt 2019. 

Elsparkcyklarna i våra städer blir bara fler och fler. Studentkortet är inte sena med att haka på den uppåtgående trenden och erbjuder nu studenter gratis resor med sparkcyklarna.

För att använda elsparkcyklarna har användaren behövt ladda ner respektive företags app för att kunna låsa upp sparkcykeln. Något som blivit omständligt i takt med att fler och fler aktörer äntrat marknaden i Lund. Men nu lanserar Studentkortet ett samarbete med de tre elsparkcykelaktörerna i Lund för att göra resandet mer lättillgängligt för studenter.

– Det känns kul att Studentkortet vill erbjuda studenterna i Lund denna tjänsten. Att detta pilotprojekt lanseras i Lund är inte förvånande. Framåtandan och viljan att pröva något nytt är särskilt stark i en studentstad som Lund och jag tror erbjudandet kommer fortsätta efter provperioden, säger Tori Andersson, innovationsansvarig för frågor som rör studenttransport på studentkåren i Lund.

I stället för att gå via respektive företags app kommer studenter nu kunna ”blippa” sina studentkort över QR-koden som finns på elsparkcyklarnas styren för att låsa upp fordonet och åka iväg.

Nu räcker det med Studentkortet vilket är smidigt

Pilotprojektet kommer pågå under april för att sedan utvärderas av Studentkortet och respektive företag.

– Då är det väl troligt att det blir ett erbjudande likt de andra som Studentkortet har där studenter får ett rabatterat pris på en tjänst, säger Tori Andersson.

Den internationella studenten Kim Bauer från Tyskland är också positiv det nya erbjudandet.

– Det är inte alltid de internationella studenterna har ett svenskt telefonabonnemang med data – och det måste du ha om du ska använda en app för att låsa upp sparkcykeln. Men nu räcker det med Studentkortet vilket är smidigt, säger hon.