Inget mer Café Athen i AF-borgen

- in Nyheter
När Café Athen stänger dörrarna i eftermiddag är det för gott. I och med den omfattande renoveringen av AF-borgen kommer lokalen att göras om till konsertsal och caféet i sin nuvarande form kommer att försvinna. I eftermiddag stänger Café Athen för gott. Lokalen, som i dag utgörs av studieplatser och café, ska som en del i AF-borgens omfattande renovering göras om till konsertsal. Studieplatserna kommer att finnas kvar i ett par veckor till, men Tegnérs matsalar kommer att påbörja demonteringen av storköksutrustningen under den kommande veckan. Den 26 april stänger hela Athen för sommaren. – Rivningsarbetet börjar den andra maj men vi ville låta caféet flytta ut i lugn och ro. Vi öppnar Athen igen i september om tidsplanen håller, säger Stina Åkesson, vd för AF-borgen.
När Lundagård besökte Café Athen under fredagen var det glest på hyllorna. Foto: Lisa Bergenfelz
De tysta studieplatserna i den före detta bokhandeln kommer att tas bort, men enligt Stina Åkesson kommer de andra studieplatserna troligtvis att bli fler efter ombyggnationen.
Foto: Lisa Bergenfelz
Efter renoveringen är tanken att caféverksamheten ska finnas kvar i borgen, men i ny form och på en ny plats. Ett beslut om exakt var har inte tagits ännu, men det kommer inte att bli där Café Athen ligger i dag. – Vi har några olika alternativ för hur caféverksamheten ska drivas. Vi vill behålla möjligheten att kunna köpa kaffe och enkel mat i AF-borgen för en rimlig peng, säger Stina Åkesson.
Hila Stefansson, läser statsvetenskap Brukar du vara här ofta och vad brukar du göra när du är här? Jag brukar vara här ungefär två till tre dagar i veckan och plugga. Visste du att Café Athen stänger i dag? Vad tycker du om det? Jag såg det på en lapp vid ingången när jag kom hit. Det är tråkigt, jag vet inte riktigt hur planerna för Athen ser ut.
Katarina Bergman, pluggar industriell ekonomi Brukar du vara här ofta och vad brukar du göra när du är här? Jag har bara varit här två-tre gånger, och då har jag pluggat vid datorn. Visste du att café Athen stänger i dag? Vad tycker du om det? Nej, det visste jag inte. Jag tror många uppskattar en studieplats som inte tillhör någon särskild fakultet. Jag gillar miljöombytet, att inte sitta uppe på LTH (Lunds tekniska högskola, reds. anm.)  hela tiden.
Martin Petrelius, läser systemvetenskap Brukar du vara här ofta och vad brukar du göra när du är här? Jag brukar vara här kanske två-tre gånger i veckan och plugga och dricka kaffe. Mest använder jag studieplatserna här ute (ej de tysta salarna, reds. anm), där man kan prata med andra utan att störa. Visste du att café Athen stänger i dag? Vad tycker du om det? Nej, det visste jag inte. Det är trist, cafét är en stor anledning till varför man går hit. Det är en allmänt skön stämning här tycker jag, jag gillar ljuset.

You may also like

Sista ordet: Halverat högskoleprov i höst

Efter många turer fram och tillbaka kom Universitets