Välkommen sköna maj

- in Nyheter
Så var våren här igen. Igår sjöng Lunds studentsångare in våren på trappan framför Universitetshuset. Det var fullt med folk i Lundagårdsparken på kvällen den 1 maj för att se när Studentsångarna enligt tradition sjunger in våren.
Foto: Jonas Jacobson
Dirigent och körledare i år var Mats Paulson som tidigare varit dirigent för Studentsångarna mellan 2000 och 2007. I år, som tidigare år, direktsändes evenemanget av SVT. Förra året uppstod debatt när SVT meddelade att de inte skulle sända ifrån Lundagård den 1 maj. Efter starka reaktioner från tittarna drogs beslutet tillbaka och vårsången direktsändes även förra året. I år sjöngs bland annat Sköna maj, en sång som trots sitt namn inte alltid brukar vara med i repertoaren när Studentsångarna sjunger in våren. I den direktsända intervjun med SVT:s programledare Edina Halilovic kommenterade dirigenten Mats Paulson valet: ”Jag tyckte att det kunde vara kul att ta med den för jag tror att det är många runtom som förknippar både Valborg och 1 maj med just den sången”.
Lunds studentsångare och dirigent Mats Paulson framför Otto Lindblad-statyn i Lundagård. Här sjöng Studentsångarna ytterligare några sånger efter sitt framförande på Universitetshusets trappa. Foto: Jonas Jacobson.