Hej Student! Nya Kuratorskollegiet

- in Hej Student!
Malin Rickle från Falsterbo känner stort ansvar inför att förvalta KK-traditionerna väl. Foto: Louise Lennartsson

Malin Rickle, Kuratorskollegiets ordförande

Vad har du pluggat och vilken nation har du varit aktiv inom?

Jag har pluggat sjuksköterskeprogrammet i fem terminer och har en termin kvar. Kommer från Falsterbo och har varit engagerad i Östgöta nation, där jag satt som kurator förra året.

Har du velat ha KK-posten länge? 

Både ja och nej. Jag har tänkt på det länge, men när jag skulle avgå som kurator i höstas så kände jag mig inte färdig med studentlivet. Just då kom utlysningen för ordförandeposten ut. Yes! tänkte jag och sökte.

Vad innebär din post som ordförande i KK?

Svårt att svara på efter tre veckor, haha. Största delen handlar om att skapa samverkan mellan nationerna, se till att alla dyker upp på möten och att det rullar på som det ska. Sen driver vi andra frågor vid sidan av.

Vilka frågor kommer du driva vid sidan av?

Vi kommer ha väldigt mycket projekt denna terminen – tandemstafetten, nationskollegiet, Stora KK och stora PQ. Det är traditioner som funnits hur länge som helst och det innebär mycket ansvar och tid. Just nu vet jag inte om det kommer finnas tid att jobba extra med någon fråga.

Vem är din förebild? 

Ja, min förebild är faktiskt Julia Carldén. Hon var min företrädare på KK och som kurator på ÖG. Jag tycker hon är en så fantastisk bra och strukturerad person som gör allt så himla bra och strukturerat. Alla har så stort förtroende för henne, det vill jag att folk ska ha för mig också.

Vilken är den viktigaste egenskapen för någon på en förtroendeposition?

För mig är det först och främst engagemang. Man ska vilja göra jobbet och göra det bra. Drivande och motiverande.

Vad är din hobby?

Haha, hmm… Jag tycker om att läsa. Läser just nu en kriminalare av en finsk författare som jag inte kan namnet på.

Vilket är ditt drömjobb?

Jag har ingen aning. Det är ju lite därför jag är här. Jag fick panik när andra pratade om vad de skulle göra efter examen. Jag har ju ingen aning! Starta band med Adam?

Vad ska du göra ikväll? Gå på nation?

Nej, ingen nation. Jag ska vara hemma med min sambo och ligga i soffan och kolla film och äta godis och ta det lugnt.

 

Adam Hartzell kommer från Värmland. Ett år som heltidare på Lunds nation räckte inte, nu är han vice ordförande på KK. Foto: Louise Lennartsson

Adam Hartzell, Kuratorskollegiets vice ordförande

Vad har du pluggat och vilken nation har du varit aktiv inom?

Jag har läst ekonomiprogrammet. Lite för länge, men nu har jag bara en termin kvar. Jag har varit prokurator ekonomi på Lunds nation och jag kommer från Karlskoga i Värmland.

Har du velat ha posten länge? 

Jag började bli intresserad när jag kom in i kuratelet på Lunds nation, då ser man mer av KK och vad de håller på med. När jag insåg att det är Stora KK och Stora PQ under hösten blev jag sugen på att söka. Jag tycker om traditionerna som KK driver.

Vad innebär din post som ordförande i KK?

Ungefär samma som Malins. Vi driver projekt som är för stora för nationerna själva att dra i. Jag är också ansvarig för alkoholutbildningarna för nationerna, och så har jag ekonomiansvaret för KK.

Vilka frågor kommer du driva under våren?

Vi har många stora projekt denna terminen. Vi får se vad som hinns med utöver det.

Vem är din förebild? 

Hmm, existentiell kris nu. Jag tror inte jag har någon förebild.

Vilken är den viktigaste egenskapen för någon på en förtroendeposition?

Att man vill göra jobbet och gör det bra. Att man söker sig till poster av rätt anledningar. I valtider på nationerna är jag mest intresserad av varför kandidaterna söker en post.

Vad är din hobby?

Jag är intresserad av öl, och dryck i allmänhet. Jag håller på med hembryggning. Just nu brygger jag mjöd, vilket är en missförstådd dryck. Många tror att det är skummande bägare som vikingar dricker, men det är mer likt vin. Musik är en annan hobby, jag spelar gitarr och DJ:ar ibland på olika nationer.

Vilket är ditt drömjobb?

Revisor tänkte jag länge. Men nu tvivlar jag.

Vad ska du göra ikväll? Gå på nation?

Jag ska inte gå på nation, utan vara hemma med min flickvän och laga grönkålspesto – det är säsong.