NOVISCH: Hej novisch!

- in Hej Student!, Novisch, Novisch, Novischbloggen

Lundagård möter nya studenter i Lund. Först ut: Fanny Johansson, biologistudent. Hej Fanny! 

Vad pluggar du och hur gammal är du?

Jag pluggar kandidatprogrammet i biologi och jag fyller 19 år. 

Vad har du för förväntningar på din novischperiod?

Än så länge har den mött mina förväntningar. Jag har tänkt att det är nice att man får göra något överhuvudtaget, och lära känna folk från min klass. Också att få träffa folk från andra program och mentorer som vet hur det är att gå linjen så man kan fråga hur det har varit och få tips. Sedan ser jag fram emot den sista sittningen. Det har varit kul när alla kan göra saker tillsammans så det inte bara blir en liten grupp människor man pratar med, utan att man också kan träffa nya varje dag och snacka med och lära känna nytt folk. 

Sen när nationsklubbarna öppnar – peppar, peppar – vilken artist ska spelas non-stop?

På alla nationsklubbar?

På alla nationsklubbar.

En artist, oj. Det var en bra fråga. Avicii är alltid en go-to. 

Du läser biologi. Är det växter eller djur som intresserar dig? (intervjuaren är humanist i grunden)

Jag gillar väldigt mycket allt. Kanske inte ”det här är den här fågeln”, utan hur allt fungerar tillsammans; lite ekosystem. Sen också hur människor liknar djur på olika sätt – andning och allt sånt – så man märker att allt hänger ihop. 

Vilket är det bästa djuret? (återigen, intervjuaren är humanist)

Jag gillar ändå hundar. De är trevliga och man får en connection med dem. De är en best bud att ha.