Studentfestival ställer in

- in Nyheter

Den 3 april var planen att festivalen Det våras för borgen skulle äga rum i AF-borgen. Nu ställs festivalen in till följd av coronaviruset. 

Inomhusfestivalen Det våras för borgen var tänkt som en gemensam aktivitetsdag för studenter. Under gårdagen, den 12 mars, fattade huvudsponsor Sparbanken Skåne beslutet att ställa in festivalen, för att minimera risken för smittspridning av coronaviruset (covid-19). 

Bakgrunden är det av regeringen fattade förbudet mot allmänna sammankomster med över 500 deltagare. 

Mats Nilsson var projektledare för festivalen. Enligt honom fanns en konsensus kring att ställa in dagen. 

– Det var ett enkelt beslut att fatta. Vi vet inte konsekvenserna av spridningen av covid-19 och ska inte spekulera i det, utan vill ta vårt ansvar genom att ställa in festivalen för att minimera risken för smittspridning. 

Fram tills igår hade ett hundratal biljetter hunnit säljas. Alla som har köpt biljett kommer att få pengarna tillbaka via Nortic, AF-Borgens eget biljettsystem. Enligt Mats Nilsson kommer pengarna att betalas tillbaka inom de närmsta två veckorna.

I dagsläget finns inga planer på att anordna festivalen vid ett senare tillfälle. 

– Vi tog beslutet att ställa in och inte flytta fram, eftersom läget är för osäkert. Att flytta hela eventet framåt i tiden känns som ett stort jobb, också med osäkerheten kring smittan. Det våras för borgen blir konstigt att göra i höst, säger Mats Nilsson.