LTH och Ekonomihögskolan ställer in veckans tentor

- in Nyheter

Ekonomihögskolan kommer från och med den 18 mars att övergå till distansutbildning. Något beslut i likhet med Juridicums är dock inte fattat.
– Sedan förra veckan har det pågått ett intensivt arbete med att undersöka vad som kan föras över på distans. Vi menar att i princip all undervisning från och med imorgon ska göras på distans, säger Fredrik Andersson, dekan på Ekonomihögskolan.

De studenter som har salstentor från och med den 18 mars kommer att få sina tentor framflyttade eller möjlighet att göra dem på annat sätt.

Ett stenkast från Ekonomihögskolan, på Lunds tekniska högskola (LTH), pågår tentaperioden för fullt. Men efter regeringens presskonferens under tisdagsförmiddagen beslutade fakulteten att samtliga salstentamen från och med onsdagen den 18 mars kommer att ställas in. I vissa fall finns möjlighet att genomföra tentorna på distans, i andra fall kommer de att skjutas fram.
– Vi följer de rekommendationer vi fått från regeringen om att all undervisning och examination ska ske på distans, säger Viktor Öwall, dekan på LTH.

Det besked som LTH gick ut med till studenterna under fredagen förra veckan är därmed överspelat. Där försäkrade fakulteten bland annat att veckans salstentor skulle bli av, men med ”ett undantag vad gäller kravet på anonymisering för att förenkla processen och för att undvika närkontakt så mycket som möjligt”.

Viktor Öwall påpekar att det kommer ges tillfälle under våren att skriva de tentor som i veckan ställs in.
– Ingen ska vara orolig för att inte hinna läsa de poäng man planerat, säger han.

På måndag börjar en ny läsperiod och 300 nya kurser på LTH. I nuläget kommer undervisningen att ske på distans.
– Vi har generellt mycket salsundervisning, laborationer och andra moment som i normalfallet kräver fysisk närvaro. Men ingen salsundervisning kommer ske, och vi tittar just nu på lösningar, säger Viktor Öwall.