C1 – förlorare i Parentesens brännbollsturnering

- in Nyheter
@Lundagård

Parentesens årliga brännbollsturnering gick en blöt final till mötes. Lundagård Nina Morby och Louise Lennartsson var på plats.

Det var en regnig och kylig lördagseftermiddag som omgärdade Parentesens brännbollsfinal. Men när finalen gick av stapeln trängdes balkongerna av högljudda Parranbor. AF Bostäders områdeschef Mats Olsson hade tagit skydd i en av AF Bostäders minibilar.
– Det är en underbar tradition, säger Mats Olsson.

Själv har han dock aldrig varit med och deltagit i den årliga brännbollsturneringen.
– Det finns grader i helvetet, säger Mats Olsson.

Hejar du på något lag?
– Nej, men jag träffade två killar förra veckan som var kaxiga och lovade att de skulle vinna. Och det gjorde de. Så jag gratulerade.

Festligheterna efter matcherna väntas bli ungefär som vanligt. Enligt Mats Olsson kommer väktare att hålla koll så att inte fler än 50 personer samlas i korridorerna. Några andra restriktioner lär det inte bli.

Korridoren D4 hade just tagit hem årets vinst när sopfinalens finalister gjorde sig redo i regnet – förra årets förlorare A1 skulle möta korridoren C1.

Niklas Larsson spelar för C1. Han är förväntansfull, och redo för en seger.
– Vi har redan vunnit, säger han stolt.

Men matchen spelar inte C1 i händerna. De blir brända gång på gång och halvvägs genom matchen viker Niklas Larsson av för att ge en kommentar.
– Jag menade inte att vi skulle vinna matchen, men att vi är vinnare i hjärtat. Turneringen har fört vår korridor samman, säger han.

Det blir A1, förra årets förlorare, som tar hem sopfinalens seger. För C1 väntar nu många timmars städning. AF Bostäder tillhandahåller städmaterial. Mats Olsson uppskattar hur lång tid det förlorande laget kommer behöva lägga på att städa Parentesens innergård:
– Lägger man ihop det blir det kanske 20 timmar. Allt kommer nog inte hinnas med ikväll, säger han.