1 DECEMBER: Clara Falkenek

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Clara Falkenek
ÅLDER: 21 år
HEMORT: Gotland
STUDERAR: Andra terminen på ekonomiprogrammet

Varje dag fram till jul möter Lundagård en av alla Lunds studenter. Bakom den första luckan hittar vi Clara Falkenek, 21 år gammal. Clara är född på Gotland men uppvuxen i Stockholm. Efter ett år på universitetet i Haag har hon nu hittat till Lund och läser andra terminen på ekonomiprogrammet här.

Vad är enligt dig det bästa med julen?

Mysighetsfaktorn skulle jag säga. När det är som mörkast och man har något av en vinterdepression behövs det lite julmys. En tänd julgran gör det liksom lite lättare att dra av sig täcket på morgonen.

Vad är det sämsta med julen?

Definitivt alla julhatare. Alla som säger ”Clara vad gör du!?” när jag börjar dricka julmust i november, och till alla dem vill jag bara säga: låt mig vara glad och njuta!

Hur får du ditt hem att kännas juligt?

Jag fyller nog varenda vrå med julpynt bara. Helt enkelt en massive overload med tomtar och ljusslingor och sånt. Men det som kompletterar allt är ju julgranen! Det ska vara jul-extravaganza hemma hos mig. Man ska inte mesa!

Vilken är din favoritlåt att sjunga i duschen?

Visa vid vindens ängar! Jag är ju lite tondöv och det är typ den enda jag kan, så den brukar jag återkomma till.

Vilken är din bästa historia från barndomen?

På dagis brukade jag och min kompis hata att gå ut och leka efter lunchen så vi brukade dra ut på det riktigt länge. Liksom på den nivån att vi åt de rivna morötterna en i taget vilket ledde till att lunchen tog två timmar för oss att äta. Till slut blev våra fröknar så trötta på oss att vi fick byta dagis.

Vilken är den fulaste frisyren du har haft?

Jag tänkte att det var en bra idé att klippa både page och lugg samtidigt. Mitt huvud är relativt runt vilket ledde till att mitt huvud såg ut som en boll i den frisyren. Har aldrig varit så tacksam över att det var pandemi som då, så att jag slapp visa upp mig i det.