DECEMBER 15: William Sundell

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: William Sundell
ÅLDER: 22
HEMORT: Stockholm
STUDERAR: Historia

Bara nio dagar kvar till julafton och Lundagård har fått nöjet att möta William Sundell! En 22-årig historiestudent från Stockholm med ett fantastiskt bollsinne. Hej William!

Vad är det sämsta med julen?

Det är nog hetsen med att fixa bra klappar och att det ska vara supermysigt. Det ska ju handla om att umgås med nära och kära men istället uppstår en kollektiv prestationsångest kring att allting ska vara så perfekt.

William Sundell.
Foto: Tomás Castro Rojas

Vilken är den bästa jullåten?

Jag har tyvärr arbetat alldeles för mycket i butik där man spelar julmusik från slutet av oktober till januari, så jag har tröttnat på all julmusik. 

Om du inte studerade det du gör nu, vad hade du då pluggat?

När jag skulle plugga stod jag som inför ett vägskäl, antingen skulle jag satsa på “värsta dunderkarriären” eller plugga det jag faktiskt tyckte var roligt. Så jag hade nog försökt ta mig in på juristprogrammet eller liknande. 

Har du någon dold talang?

Jag kan faktiskt jonglera med en hand!

Vilken är din bästa historia från 2021?

Mitt favoritminne är nog iallafall den 29e september när alla restriktioner lättade, det var den sjukaste lättnaden. Man kunde äntligen släppa loss, inte bry sig och festa! Även gå på lektioner på plats och lyssna på föreläsningar som inte var på en skärm.