Nytt studentområde ett steg närmare verklighet

- in Aktuell, Bostad, Nyheter

Akademiska hus planerar att uppföra bostäder för 650 studenter intill Lunds Tekniska Högskola (LTH) och Ekonomihögskolan. I torsdags (9 december) antog Lunds kommun detaljplanen för området.

Det är mellan Ekonomihögskolan, LTH och Blekingska nations pågående nybygge som det nya studentområdet Cassiopeia kan uppföras av det statliga fastighetsbolaget Akademiska hus. Tomten har tidigare huserat det skandalomsusade bostadskomplexet Pålsjöäng, som efter hygieniska brister demonterades och såldes till ett polskt företag.

Det nya studentområdet kommer uppta två kvarter, och variera i höjd mellan 3 och 9 våningar. Totalt är det tänkt att bli runt 200 lägenheter, med plats för 650 studenter och forskare. De boende kan även själva komma att bli forskade på som en del av Lunds universitets ”Living Lab”.

Under torsdagen antog Lunds kommuns byggnadsnämnd detaljplanen för, och såvida beslutet inte överklagas kommer byggnation inledas under 2022.