KULTURREDAKTIONENS TORSDAGSTIPS: Bättre, skönare, vänligare

En roman om att växa upp, podcast om Putins fejs och en serie om den tumultartade vardagen. Den här veckan bjuder kulturredkationen på tips om alla möjliga stadier i livet.

Framsidan till ”En vänskap”
NATUR & KULTUR

Vänlig litteratur

Äntligen –  en efterlängtad ny roman av författaren till Stål och Där livet är fullkomligt kom den 18 mars. En vänskap är en typisk Silvia Avallone-roman om vänskap, kärlek, klass och könsroller. Romanen följer två unga kvinnor, Elisa och Beatrice och deras resa från tonårstjejer till mödrar. Gillar du Elena Ferrantes “Min fantastiska väninna”, är Silvia Avallones författarskap med all säkerhet något för dig!

Esther Arndtzén

Putin lagd under kniven

Jag är inte ensam om att ha reagerat på Vladimir Putins glansiga anlete. I senaste avsnittet av podcasten Stormens utveckling (#125) pratar Liv Strömquist om den ryska ledarens skönhetsingrepp. Jag kan varmt rekommendera avsnittet, där hon både informativt och underhållande pratar om alla operationer som har tänjt ut och förbrukat Vladimir Putins ansikte, och fått honom att se så plumpig ut. Och till råga på allt ges vi en psykoanalytisk tolkning av fenomenet!

Olof Bärtås

Den dagliga kampen

Pamela Adlon spelar den yviga skådis-mamman Sam Fox i “Better Things”, en fantastiskt rolig och kärvänlig serie som nu fått en femte säsong på HBO. Serien, som kan antas vara baserad på Pamela Adlons riktiga liv, utspelar sig i Hollywood och handlar om en ensamstående mammas dagliga kamp att parera stökiga barn, sin dementa mamman, en skådespelarkarriär och diverse vänskaper. En serie för den som vill både skratta och gråta. 

Esther Arndtzén