Lundagård testar tombolas!

Nu är Lundakarnevalens tombolas och tält redo för lek och skoj. Lundagårds Cecilia Jönsson Silfversparre och Oscar Lundberg har tagit tempen på de nöjen studenterna skapat. Tre av elva spelbodar har testats och här får du en exklusiv sneak peek samt betygsättning på dem!

Lundagårds Cecilia Jönsson Silfversparre
testar Tombolaspelet “Suez i dimman”.
Foto: Eskil Högman

Först ut för test var spelboden ”Suez i dimman”. Där mötte vi Anton Wickenberg (bordschef) och Axel Engström (vicebordschef) i reflexvästar och bygghjälmar. 

– Vi funderade över vilka katastrofer som skett de senaste fyra åren och ja det har ju hänt en del, men vi kom fram till att temat skulle vara när fartyget Evergreen kantrade i kanalen Suez 2021, berättar Anton Wickenberg. 

Väl på plats ger en karnedal, karnevalens egna valuta, ett snurr på hjulet som avgör vilken utmaning du får ta dig an. Lundagård fick testa ”Container rave” där du under en minut ska stapla så många containrar (byggklossar) du kan i en sandlåda. Svårt och stressigt, men mycket kul! Det gäller också för utmaningen ”Disco skopa”, som handlar om att skopa upp så många containrar ur sanden som möjligt. Även detta under en minut. 

Summering av Suez i dimman blir 4,5/5 katter, kul med olika typer av utmaningar och tidspress. Här behövs koncentration och snabbhet!

Näst ut på tur; ”Baby baptizer” ! En otroligt fin och proffsigt byggd bod, här får du chansen att skjuta vattenpistol! Idéen kommer från en viral bild då en präst döpt bebis med hjälp av vattenpistol under corona. Lundagård duellerade mot varandra genom att skjuta med vattenpistoler på bebisarna som ska döpas, snabbast tid vinner, men! Om du skjuter katten som gömmer sig bland bebisarna blir det fem sekunders tilläggstid, något som Lundagårds Oscar tyvärr lyckades med. 

– Det här är en ganska simpel lek, jag tror folk kommer gilla den, säger Felicia Xheng, en i “Baby baptizer” teamet. 

“Baby baptizer” får 4/5! En otroligt fin bod med utmanande tävling, perfekt för dig och din bästa kompis, familjemedlem eller partner! 

Sist men inte minst testade vi ”Maggans första dag på jobbet”. En blinkning till dagen då Magdalena Andersson blev vald som statsminister och samma dag fick avgå. En sann katastrof! Frågan här är om du som spelare kan vara statsminister längre än Magdalena Andersson? 

– Vi är jättetaggade, nu har man förberett i flera månader så det känns kul att få se all glädje på karnevalen, berättar Zakarias Grönkvist som jobbar i boden. 

Lundagårds Oscar Lundberg och Cecilia Jönsson
Silfversparre testar Tombolaspelet ”Maggans första
dag på jobbet”.
Foto: Eskil Högman

Genom att först rulla en tennisboll in i gapet på bland annat Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson samlar du röster. Här har du fem försök på dig att få så många röster som möjligt! Hur många röster du får avgör svårighetsgraden på nästa utmaning då du ska bygga ett torn högre än kära Maggan (ej skalenlig). Här kan du spela en mot en eller duellera mot någon. Största tornet för dagen vinner ett megapris. 

Denna tombola får… 5/5 katter! (Juryn bestående av mig är kanske lite väl lättimponerad). Men den här spelboden har en mycket imponerande konstruktion och upplägg, kul med två utmanande grenar i ett spel!