Systemfel i kön till Dansen

Ett systemfel vid biljettsläppet till karnevalens nattklubb Dansen gjorde att det gick att köpa mer än en biljett per person. Vid släppet kunde enbart karnevalister delta, men i efterhand kan de säljas vidare även till icke-karnevalister.

När klockan slår 00.00 under karnevalsnätterna förvandlas AF-borgen till Sveriges största nattklubb. Med fyra dansgolv och 16 barer räknar Dansens ansvariga med 2000 besökare varje natt.

Biljetterna såldes för knappt två veckor sedan via ett digitalt kösystem och var exklusivt för karnevalister – det vill säga de som på något vis jobbat inför eller kommer jobba under karnevalen. Baserat på hur snabbt man klickade sig in på hemsidan när biljetterna släpptes tilldelades man ett ett könummer. 

Ett fel uppstod emellertid i kösystemet vilket möjliggjorde att när en karnevalist väl befann sig på plats nummer ett kunde denne köpa flera biljetter. Det fungerade dock endast att köpa biljetter till andra som också var karnevalister då var biljett krävde en giltig mejladress – den som karnevalisten registrerade sig med på Uppropet. Karnevalens systemchef Wilhelm Åkerman menar att händelseförloppet var olyckligt:

– Det är naturligtvis tråkigt att karnevalister utnyttjade ett fel som uppstod i systemet, säger han.

Däremot tror inte Wilhelm Åkerman att problemet ägde rum i särskilt stor utsträckning:

– Vi kunde se hur många besökare som var inne i kön och baserat på det tror jag inte det var särskilt många som inte följde den.

Lördagens Dansen-biljetter var de som sålde slut först, tätt följt av fredagens. Men Wilhelm Åkerman tror trots systemfelet att de flesta karnevalister fick biljett till den dag de helst ville. 

Oavsett faktumet att enbart karnevalister fick möjlighet att delta i biljettsläppet kan de i efterhand sälja dem vidare även till icke-karnevalister. För att faktiskt komma in i borgen krävs dock lite småfix, men alla är välkomna:

”För er som fått tag i dansenbiljett i andra hand och inte är karnevalister eller studenter är detta helt okej. Ni kommer dock behöva swisha mellanskillnaden för priset för en ordinariebiljett i dörren!” skriver Lundakarnevalen på sin Facebooksida.