Lundagård besöker karnevalens foodtrucks – ”Bästa burgaren jag käkat på länge!”

Inne på Karnevalens foodtruck-området kryllar det med hungriga besökare. Här avnjuts burgare, bao buns och spanska bowls.

Laura Mulder, Ally Jeng, Hugo Gurestam och Karuna Upadhay står och äter bao buns, kinesisk snabbmat med ångade bröd fyllda med godsaker. De jobbar alla på karnevalen men är lediga för dagen. 

– Jag har varit stressad i månader nu, så det är skönt att slappna av och kunna gå runt på karnevalen bara, säger Hugo Gurestam som jobbar på en av foodtrucksen. 

Vid bordet intill står Agnes Weiners Wihlborg, Tora Edling och Anna Holm och även de avnjuter bao buns. De har alla varit på karnevalen innan och är taggade på att vara här hela helgen.

Agnes Weiners Wihlborg,
Anna Holm och Tora Edling.
Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre

– Senast jag var på karneval var tåget den stora händelsen men nu känns det som att det finns mycket annat kul att se och göra, säger Tora Edling. 

Vad ser ni mest fram emot?

– Att supa… Skoja!, säger Anna Holm.

– Nej men bara att njuta av det stora sociala sammanhanget, lägger Agnes Weiners Wihlborg till. 

Karolina Nilsson, Rebecca Jungåker och Erik Karlsson Strandh äter hamburgare vid ett annat bord. 

– Jag vill ge shoutout till min kompis för att han gjorde den bästa burgaren jag käkat på länge! säger Erik Karlsson Strandh.

Karolina Nilsson, Rebecca Jungåker
och Erik Karlsson Strandh
Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre

– Det är min första karneval och det är så kul att det äntligen händer! säger Rebecca Jungåker. 

Här äts det inte bara mat utan dricks även mycket av karnevölen, karnesuren och karnecidern. Karin Hansson, Magnus Hansson och Ellen Donnelly är här bara för en dag och njuter av karnevalen. 

– Jag är från Boston och vi har inget liknande där, det här är fantastiskt! Det ser ut att har varit mycket jobb, säger Ellen Donnelly. 

Karin och Magnus Hansson har varit på karneval många år innan men har för lite tålamod för att stå och köa till tälten och spelbodarna. 

– Vi går runt och tar in känslan, det är roligt att alla samlar kraft och gör detta tillsammans, säger Karin Hansson som själv jobbat på karnevalen 2002.