Tågstrejk avblåst – nytt avtal nått

- in Nyheter

Fackförbundet Seko och arbetsgivaren Almega tågföretag har kommit överens på flera punkter. Därmed kan ett nytt avtal inom spårtrafikområdet skrivas på och tågen, bland annat Öresundstågen, gå som vanligt.

Tågstrejken inleddes den 11 maj och medlemmar i Service- och kommunikationsfacket (Seko) skulle tas ut i olika omgångar. 

Nu blåses strejken av, då Seko och Almega tågföretag kommit överens om ett nytt avtal, rapporterar SVT med flera. Bland annat ska besked om schemaändringar ges till de anställda minst två veckor i förväg, med undantag för om något oförutsägbart sker. Dessutom ökas löner och pensioner med sammanlagt 7,4 procent. 

Vi är glada över att vi genom att sätta ett hårt tryck i förhandlingarna med vårt varsel har lyckats nå en uppgörelse som är bra för våra medlemmar. Självfallet löser denna uppgörelse inte alla problem som finns i branschen, men det är ett steg framåt, säger Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia i ett uttalande på Sekos hemsida.

Sydsvenskan rapporterar att Öresundstågen därmed går som vanligt.