Lundabutiken längtar efter Macron: ”Jätteroligt”

- in Nyheter

Sven Petter Hovelius står i butiken Lexis Papper och sätter upp franska flaggan i fönstret. Lundagård bjuds upp till övervåningen i butiken där det klistras med vita, röda och blå pappersark. Och stämningen, den är på topp.

– Det här är ju jätteroligt att Macron kommer hit och vi hoppas såklart att han ska åka förbi på gatan här, säger Sven Petter med ett leende på läpparna.

Sven Petter tycker att det är roligt att Lund får ett sådant fint besök av både franska presidenten och det svenska kungaparet. Som ordförande i handelsföreningen känner han också ett ansvar att uppmärksamma detta. Han säger även att det vore roligt om alla verksamheter i handelsföreningen gick runt och viftade med flaggor i dag.

Dock verkar det inte som att de andra butikerna på Klostergatan har förberett sig lika mycket och det är bara på Lexis Papper som Trikoloren (den franska flaggan) stoltserar i fönstret.

Sven Petter Hovelius hoppas att president
Macron ska åka förbi på gatan utanför butiken.
Foto: Johanna Nilsson

Inne på Sven Petters kontor är det dock liv i luckan. Förutom att förbereda butiken är han väl insatt i vad media skrivit om presidentens besök.

– Det är ju en jättebra marknadsföring kring det här med pytt i panna och bea. Alla undrar ju vad det är för typ av pytt i panna, är det från en påse eller är det någon lyxigare variant? Hur görs bean? Alla undrar och det här är jättespännande!

Besöket av president Macron är onekligen något som engagerar och det skapar både debatt och mycket skratt. Om presidenten får se Lexis pappers hårda arbete med att utsmycka butiken återstår att se.