Lus: “Trädaktionen är ingen ploj men magnoliorna får står kvar”

- in Kår, Nyheter
@Axel Jönsson

Uppdaterad: ”Jag kommer inte att anordna en manifestation på måndag. Jag kommer göra allt som står i min makt att skydda magnoliorna”. Så skriver Christian Stråhlman, Lus ordförande, i ett mejl till Skånskan som tidningen publicerat på sin hemsida. Vidare erbjuder han sig att medverka i Trädkramarnas skydd av träden.

Problemet? Enligt Christian Stråhlman är det inte Christian Stråhlman som har skrivit det.

Christian Stråhlman.
Christian Stråhlman.

”Trädhot bara en ploj” är rubriken på Skånskan hemsida, något som Christian Stråhlman bestämt förnekar när Lundagård får tag på honom.

– Jag har inte skrivit något mejl till Skånskan, säger han och avslöjar även att Per Eriksson lovar att ta ytterligare avstånd i frågan om studieavgifter.

Därmed får träden stå kvar – för den här gången.

Du känner inte att sakfrågan kommit lite i skymundan av allt ståhej?

– Sakfrågan har inte kommit i skymundan. Sakfrågan är alldeles tydlig. Men jag hade inte räknat med en sådan uppståndelse.

Varför tror du att känslorna blir så upprörda?

– Magnolian är en sådan stark symbol för Lund och Lunds universitetet. Folk vill inte att man tallar på sådana symboler. Men även som studentkår måste man kunna säga drastiska saker ibland.

Ångrar du dig?

– Nej, detta är inte något nytt. Det är något vi har sagt i fem års tid. Sakfrågan rör kärnan i den svenska högskolan, avgiftsfrihet och att vi behandlar alla studenter lika samt att alla ska ha lika möjlighet att läsa på högskolan. Det är otroligt viktigt.

Kommer ni att vidta några åtgärder efter det fejkade mejlet till Skånskan?

– Nej det tror jag inte.

Skånskan hävdar även att Lus nu blivit polisanmält för utpressning, hur ser du på det?

– Det har jag inget att säga om.

Läs mer

Lus sågar studieavgifter OCH magnolior vid universitetet

Text: Axel Jönsson