Skåne runt på 10 timmar!

- in Nyheter
@Lundagård

NOVISCHBLOGG: Det är sällan jag känner mig trött, men tillfreds samtidigt. Men idag är en sån dag!

Idag har vi varit iväg på kustexkursion runt hela jäkla Skåne, från 8-18! Det var verkligen otroligt fin, trevligt och lärorikt, men JOBBIGT. Man blir trött av det eviga bussresandet, in och ut för och kolla in stranderosioner och all den friska luften :)! Man är inte byggd för den dosen syre som man utsätter sig själv för… Har dock kommit till insikt om att Österlen är en plats där jag ska bosätta mig på äldre dar…

Turen började i Falserbo, men eftersom det där bjöds på en ganska tråkig utsikt får ni hålla tillgoda med Sveriges sydligaste udde: Smygehuk! Hett :)!

Höjdpunketn enligt mig var ”Ale stenar”, men inte för stenarna i sig utan för UTSIKTEN! Jag kom att tänka på att man ofta imponeras av en gammal kyrka från 1300- talet, men här snackar vi stenar som är flera MILJONER år gamla! Helt sjuk, men mäktigt! Börjar man fundera på hur länge sedan det var när själva stenen bildades har man nog upptakten till en existensiell kris där…

Vilken utsikt, vilken känsla! Jag trodde inte att det fanns så vackra platser här i skåne, men det gjorde det visst. Det var mäktigt att stå på branten och bara kolla ner på de blygrå sugande vågorna medans vinden ven om öronen. Att det blåste fett (!) mycket gjorde ju det bara ännu häftigare (jag tror att om man vägt en aning mindre hade man riskerat att blåsa bort- allvaligt. Måste vara en av de få gånger jag faktiskt hyllar mina extrakilo :))!

Ibland behövs det bara skum, vågor och en kamera för att göra tillvaron lite roligare.

Existensiell kris nr 2: hällristningar utanför Simrishamn som är ca 8000 år gamla! Jag kanske också borde lämna mitt avtryck på en sten någonstans?!

Inte så spännande för er som inte ska bli naturgeografer, men jäkligt coolt att kolla på! När man inser vad naturen är kapabel att göra känner man sig gaaaaanska liten!

Slutsats: Mycket nöjd, mitt intresse för naturgeografi har ännu inte svalnat och jag börjar faktiskt (dra mig baklänges :)) gilla min klass! Jag kommer att sova gott inatt!