Storlek av betydelse även för tjuvar

- in Nyheter

Kondomtjuven på AF har slagit till igen. 750 kondomer, denna gång i normal storlek, försvann från P6 lokaler i AF borgen i veckan. Det är andra gången under kort tid som P6 drabbas av en kondomstöld.

– Det var under dagtid så det måste varit någon som var ganska snabb, tillfället gjorde nog tjuven, säger samordnaren Joakim Grina.

Medarbetarna på P6 är besvikna och irriterade på posten som bara lämnat lådan obevakad utanför dörren och inte lämnat in den på expeditionen på tredje våningen.

– Vi har kontaktat posten och i framtiden hoppas vi att detta förändras, berättar Joakim Grina.

Ett motiv bakom stölden är svårt att se. Joakim Grina spekulerar kring eventuella svar.

– Det kanske är någon som vill dela ut på någon fest eller så är det någon som är emot kondomer och sex på något sätt. Eller så är det bara någon form av sabotage, säger han.

– Det var inte kondomer i XL-storlek denna gången utan vanliga, fortsätter samordnaren Joakim Grina.

Ett gammalt spöke?

– Förra samordnaren här träffade på en gammal man i korridoren när han skulle diska och när han kom tillbaka var alla kondomer borta. Det var som ett gammalt spöke, minns Joakim Grina.

Värdet på kondomerna uppskattas till 3 750 kronor men stölden kommer inte på något sätt att stoppa P6 verksamhet.

– Vi kommer att fortsätta dela ut kondomer som vanligt. Kom hit på dagtid under våra öppettider så kan ni få kondomer av oss i stället, avslutar samodnaren Joakim Grina.

Då kanske det också finns möjlighet att fundera över vilken storlek man egentligen ska ha. P6 har öppet måndag-onsdag 10-15 och torsdag-fredag 12-17.

Läs om den förra kondomstölden här

Text: Oskar Forsberg
Foto: Andreas Lindbäck