De är Lundagårds nästa redaktörer

- in Kår, Nyheter
@Lundagård

Lundagårds redaktion har fått ett nytt radarpar. I dag valdes Liselotte Olsson och Axel Jönsson till nya redaktörer för Sveriges äldsta studenttidning.

Som väntat blev Lundagårds nya redaktör Liselotte Olsson. Under de två kommande åren kommer hon att leda tidningen och sträva efter att göra skillnad.

– Många av dagens tidningar saknar allsidig och grävande journalistik och jag tycker att Lundagård ska stå för den sortens journalistik, säger Liselotte.

– Vi ska vara där det händer och vara väldigt nära studenterna. Lundagård bör vara det ledande nyhetsmediet för studenterna, det man vänder sig till först för att läsa det senaste, säger Liselotte.

Även formen ska få ett nytt ansikte och Liselotte har redan planer för vilka förändringar hon vill göra.

– Jag vill förändra Lundagårds layout och ge större utrymme till bilder och kreativitet. Den måste bli mer läsarvänlig, menar Liselotte.

”Vi måste vara nyfikna”

Under de kommande två åren kommer Liselotte att ha hjälp av Axel Jönsson, som blev vald till biträdande redaktör.

Axel är en rutinerad lundagårdsskribent och strävar liksom Liselotte efter att vara så nära studenterna som möjligt.

– Vi måste vara lokala helt enkelt, och det är viktigt att vi rerykterar skribenter och fotografer från hela universitet. Dessutom måste vi vara nyfikna och bygga bättre relationer med nationer, kårer och föreningar, säger Axel

Lundagårds nya redaktörer är överens om att Lundagård ska genomgå en förändring under deras tid vid rodret. Axel Jönsson drömmer om att bli nummer ett.

– Lundagård måste sätta agendan för de studiesociala frågorna och bli så bra att de stora svenska tidningarna tittar lite ängsligt på vår tidning och webbsida för att se vad som händer i studentvärlden. Lundagård måste bli ledande, säger den nye biträdande redaktören.

Axel har tydliga mål för tidningen och hoppas att Lundagårds popularitet ska öka.

– Jag brinner för Lundagård, och mina drömmars mål är att alla studenter ska längta efter att det nya numret dimper ner i brevlådan, säger Axel.

text: Linda Jonsson
foto: Andreas Lindbäck