De ska leda Lunds universitets studentkårer

- in Kår, Nyheter
@Lundagård

En kårerfaren naturvetare som ny ordförande. En samhällsvetande relationsbyggare som vice ordförande. De är Lunds universitets studenkårers, Lus, nya presidium.

Efter två timmar av diskussion och utfrågningar av de tre kandidaterna valdes Christian Stråhlman till ordförande för Lus för kommande läsår. Christian Stråhlman är aktiv i Lunds naturvetarkår och sitter även som ordförande för Lus utbilningskommitte. Under sitt år som ordförande vill han fokusera på att bevara kårernas starka ställning nu när kårobliagatoriet avskaffas. Nyckeln stavas samarbete.

– Det finns många perspektiv inom Lus och alla måste tas tillvara. Lus är ingenting utan sina medlemskårer och vi måste lyssna och stärka dem, säger kårernas nye ordförande.

Att arbetet ofta är stressigt och innebär långa dagar skrämmer inte Christian Stråhlman.

– Jag tror att jag har en rätt hög stresströskel och bedömer att jag är rätt bra på att prioritera och kompromissa, säger han.

”En förbannat karismatisk person”

Vid sin sida kommer Christian Stråhlman att ha Elisabeth Gehrke, som trots att hon inte nominerats av valberedningen valdes till vice ordförande för Lus. Elisabeth Gehrke är aktiv inom samhällsvetarkåren och gillar att vara ansiktet utåt.

– Jag tycker att jag är en förbannat karismatisk person och jag har ett väldigt stort nätverk, säger hon.

Elisabeths hjärtefrågor är jämställdhet och likabehandling, och hon ser fram emot det kommande samarbetet med Christian Stråhlman.

– Jag är samarbetsvillig och väldigt engagerad i det jag gör, och ser mycket fram emot detta uppdrag. Det ska bli jättespännande, säger Elisabeth Gehrke.

Det nya presidiet tillträder först efter sommaren och sitter under ett verksamhetsår.

Läs artikeln om de nominerade här.

Text: Linda Jonsson
Foto: Andreas Lindbäck