Lata kårfifflare

- in Morrhoppan
@Lundagård

Smålandsstrid. Kampen mellan Smålands nation och Smålandsposten har slutat med förlust för hemmalaget. Smålands nation knallade rådigt in på polisstationen för ett par månader sedan för att anmäla Smålandsposten för förtal.

Men Justitiekansler Göran Lambertz tyckte inte att de skånebosatta smålänningarna hade rätt i sin kritik. Smålands nation får helt enkelt fortsätta vara bittra över att en tidning som, åtminstone med tanke på namnet, borde stå på deras sida verkar höra till motståndarlaget.

En noggrann läsare ställde efter förra numret den mycket kloka frågan: ”Björka loge i Södra Sandby. Undrar hur många studenter som är där?” Morrhoppan har naturligtvis inte undersökt detta faktum närmre. Men kan åtminstone konstatera att årets Siste april-band Wizex knappast lär locka alltför många studenter från Stadsparken.

Att demokrati tar tid är ett välkänt och accepterat faktum. Men det verkar som att kårfifflaran blivit lite lata på sista tiden. Vid det senaste tinget väcktes frågan om mötets längd. När förslaget fem och en halv timmes möte med slutid 22.30 dök upp på förslag steg protesterna. Inte kunde man väl sitta så länge!? Efter närmare en halvtimmes diskussion om att mötet inte fick ta så lång tid, började slutligen dagordningen avhandlas. I korridorren utanför viskade de gamla rävarna om att de minsann aldrig varit på ett möte som slutat före midnatt. Morrhoppan har alltid gillat kvasidiskutioner och vill därför uppmuntra blivande ledamöter att åtminstone dra ut på diskussionen om mötets längd i en timme. Om inte annat så för att hålla liv i ännu en onödig tradition. Vi bor ju trots allt i Lund.

Morrhoppan