Högtflygande teknologer

- in Bildspel, Novisch
@Gustaf Eriksson

Farkosterna nådde aldrig över Öresund, men vad gör väl det? När tusentals teknologer gjorde upp i den årliga flygaretävlingen stod glädjen i centrum.

Det kan väl inte vara så svårt att genomföra en luftfärd över sundet från Helsingborg till Helsingör? Om alla LTH:s sektioner samlas för att tävla om att bli först på den danska sidan borde det väl bara vara en fråga om minuter? När LTH:s flygaredag gick av stapeln i lördags visade sig uppdraget vara långt svårare än så.

Kom till Danmark till sist

I farkoster vars utseende spretade åt alla håll slängde sig teknologerna ut från en ramp i Helsingborgs hamn. Efter synnerligen kortvariga luftfärder landade de sedan i Öresund. Någon flygning till den danska sidan blev det inte. När tävlingen var över kom dock de tappra till Danmark ändå, i de mer traditionella turbåtarna. Lundagårds fotograf Erik Hultgren var där.