Novischerna dansar i tights

- in Krönikor

Teknologer har overaller. Läkarstudenter gillar vita rockar. Så långt tycker inte Krisztina Fuzesi att studenternas klädval inte så konstiga. Men vad är egentligen grejen med alla dessa tights?

Höstens mode är sobert, klassiskt och moget. Allt annat än vad man kan säga om novischerna som intar Lunds nationer iklädda poliskostymer, pirathattar och tights i skrikiga färger.

När jag ser dem undrar jag om jag borde springa och skaffa mig en uppsättning med tights i cerise, guld och limegrönt?

Tights är ur en rad synvinklar ett funktionellt plagg, det är billigt, lätt att matcha och kan bäras av alla. Kanske bärs de bäst upp av manliga studenter i 20-årsåldern?

För ett tag sedan spanade jag horder av Lundaekonomer dansa i bubbelgumsrosa och guldiga tights med fint matchande hemmaklippta bandanas.

Inte konstigt att utbudet av tights på Lindex och H&M i Lund är extra välsorterat när kundkretsen är synnerligen stor.

Jag kan ju på något sätt förstå att maskintekniker stoltserar i sina overaller i nollningstider, eller att läkarstudenter springer runt i vita rockar.

Men frågan är vad neontights har för koppling till ekonomi? Kanske, kanske finns det någon sorts underliggande mening med att klämma ner sina ädlare delar i tight åtsittande kroppsstrumpor?

Och det är ju bra att lundastudenterna sätter sin prägel inte bara på utelivet utan också på modet.

Slutligen, fem heta plagg som lundastudenten bär i höst: tights, tights, tights och tights. Och så tights förstås.