Hetsig helg

- in Novischbloggen

Åter i Lund efter en intensiv och rolig helg i Stockholm och Uppsala. Efter att i torsdags äntligen ha lämnat i ett lååångt arbete var dags för liter kalas och utgång på kålles. Efter ett par timmars sömn var det dags att hugga ett tåg norrut. Tåget var försenat med en timme vilket var ganska väntat. När tåget anlänt perrongen saknades vagn nr 15, så jag blev ombokad till första klass vilket inte var fel. Väl framme i Uppsala ca 6h senare begav vi oss ut för att skaffa gäst-leg och kolla in staden. Det var första gången i staden för mig och jag blev överaskad av dom extremt fina husen och nationerna. Många hus liknade universitetshuset Lundagård, fast större. Och nationerna är rena slotten jämfört med lunds som oftast ligger i källare. På kvällen gick vi till Östgöta nation vilket var ett sjukt fint hus, men måste dock medge att det var lite sämre drag än det brukar i Lund. Nästa dag for jag till Stockholm och besökte bland annat KTH. Jag måste medge att skolan är mycket finare än den ganska ointressanta miljön på LTH. Vi besökte någon motsvarighet till sångarstriden vilken var av hyfsad kvalitet. Efter ytterligare en utgång i Stockholm var det på söndagen dags att rycka upp sig och åka hem. Även på hemvägen saknades vagn 15, men eftersom tåget var fullt fanns det ingen plats i första klass utan jag fick sitta i bistron hela vägen hem. Ibland undrar man vad SJ håller på med.