Utvecklande vara volontär på VM

- in Nyheter

Sabina Jansson var en av fyra studenter på kandidatprogrammet i strategisk kommunikation på Campus Helsingborg som nappade på förfrågan om att jobba som volontär i mediecentret på handbolls-VM. Lundagård följde henne under sista kvällen i Lund.

– Det har varit fantastiskt, säger hon.

Hon är en av ett 90-tal volontärer som jobbar gratis vid sidan av de heltidsanställda under varje handbollsmatch i Färs och Frosta Arena.

– Det är kul att se hur det går till och fungerar, säger hon.

Hon tyckte att det var en bra idé att få praktisk erfarenhet i anslutning till det teorispäckade programmet.

– Sedan är jag sportintresserad, så det var ett plus att det är ett sportevenemang.

Men hon säger ändå att hon skulle göra om samma sak även vid ett annat sorts evenemang.

Lugn sista dag

Hennes arbetsuppgifter i mediecentret är att se till att allt går som det ska för de journalister som är på plats och bevakar matchen.

Just denna match är det ganska tomt på pressläktaren som Sabina Jansson bevakar. Det är en placeringsmatch mellan Serbien och Argentina och VM är egentligen över för båda lagen.

– Under matchen mellan Polen och Serbien var det väldigt mycket journalister. Det har varit många överlag, säger hon.

Kul med praktisk erfarenhet

Några problem att hinna med studierna vid sidan om volontärarbetet har hon inte haft.

– Jag har haft eftermiddags- och kvällspasset, så jag har inte missat någon föreläsning. Det har fungerat jättebra schemamässigt, säger hon.

Sabina Jansson är mycket nöjd med att ha deltagit i VM och samtidigt ha lärt sig hur det går till under ett stort arrangemang.

– Det enda som är lite synd är att jag inte har gått och sett någon match för jag har jobbat hela tiden, men jag ska försöka se semifinalen i Malmö, säger hon.