Ta hans jobb – tjäna 100 000

- in Karriär
@Gustaf Eriksson

Vad sägs om att vikariera som koncernchef i sommar och få en månadslön motsvarande mer än ett års studiemedel? Om du är grym på sociala medier och vågar ta beslut har du chansen i en stor tävling.

Det är bemanningsföretaget Adecco som utlyser en tävling bland alla som läser vid universitet eller högskola i Sverige. I potten finns en månad som vd för bolaget.

– Vinnaren kommer att få känna på hur det är att leda ett stort företag och göra det koncernchefen normalt gör, till exempel leda möten och fatta beslut i olika frågor. Det kommer inte bli något papperssorterande, säger Annelie Stenvadet, informationsansvarig på Adecco.

Stort ansvar alltså, men även stora belöningar. Personen som går segrande ur tävlingen kommer att få den ordinarie chefens månadslön på 100 000 kronor.

Annelie Stenvadet menar dock att det inte är pengarna som är det viktigaste.

– Personen får erfarenheter och kontakter som är väldigt värdefulla, säger hon.

”Viktigt med helikopterperspektiv”

För att den tillfälliga vd:n ska lyckas krävs rejäla portioner självsäkerhet och integritet, enligt Annelie Stenvadet.

– Det är viktigt att kunna se allt utifrån ett helikopterperspektiv och vara trygg i sig själv. Det gäller att inte stressa iväg utan att hålla huvudet kallt även när tempot är högt, säger hon.

Inte ensam om ansvaret

För att bli framgångsrik i tävlingen är det också viktigt att ha god hand med de sociala medierna.

– Vi har gjort Facebook till en viktig del och det kändes naturligt för det är där unga människor finns i dag, säger Annelie Stenvadet.

Vanligtvis är ju vd:n ansvarig inför styrelsen i ett bolag. Kommer studenten att ha det ansvaret på sina axlar?

– Naturligtvis kommer vi inte att lämna personen ensam. Hon eller han kommer att få hjälp och stöd från vår ordinarie vd och ledningsgruppen.