Jag försöker vara precis överallt

- in Nyheter

Det finns egentligen inte mycket att säga om mig så här i förväg. Det mesta följer nog med i texterna jag skriver.

Men något som eventuellt är värt att nämna idag är att jag fyller tjugo år. Tidigare har jag nästan alltid förpestat min omgivning med den överdrivna entusiasm som vaknar med mig den 4 april varje år, men det här året känner jag mig ganska lugn.

Det måste innebära att jag är vuxen nu. Det, eller att min pojkvän spetsade mitt morgonte i förebyggande syfte. Den unge herrn ansvarar för övrigt för att min födelsedag blir en bra dag, då han än så länge är den enda som står mig nära här i Lund – förutom staden i sig.

Vanligtvis hade jag inte tyckt att det var schyst att lägga ett sådant ansvar i händerna på någon annan, men jag fyller år idag så det berör mig inte speciellt mycket.

Okej, här kommer lite av en introduktion i alla fall: Jag är en iranier med hårlockar lika buskiga som mina tankebanor. Jag tjatade i tio år om att flytta till Lund, till staden som mina båda äldre syskon upplevt före mig, och nu när jag är här försöker jag att ta igen förlorad tid genom att vara aktiv precis överallt. Med detta följer att jag inte aktiv någonstans – men jag lyckades ändå få ett litet utrymme här på Lundagård, vilket känns oerhört tacksamt. Jag vill ju trots allt bli journalist.

Nu ska jag äta tårta.