Mother Lover – The Lonely Island

- in Nyheter

Den här veckan rann iväg alldeles för fort. Jag vill säga att jag har varit upptagen med plugg, men jag har fyra olästa böcker farligt nära soffkanten som pekar på motsatsen. I stället har jag skrivit artiklar, suttit på träningsredskap i Gerdahallen och tittat på andra svettas, umgåtts med solen när den varit framme och haft seriemaraton när den inte varit det. Vad vore livet utan panikplugg. Om någon undrar var jag är sista veckan i maj så sitter jag med en godispåse framför ett kaffefläckat bord och stirrar in i väggen med dissekerad kurslitteratur på golvet.

(Jag borde kanske förklara mitt nuvarande ointresse för plugg. Religion är ett intressant fenomen och jag ville veta mer om det – därav mitt val att studera religionsvetenskap. Därför blev jag besviken när vår nuvarande delkurs visade sig vara extremt komprimerade versioner av kurser i filosofi, psykologi och sociologi – som alla enbart berörde kristendom. Men sedan är jag ju också en av de få i klassen som inte vill bli präst. I höst vill jag plugga litteraturvetenskap, något som passar mig perfekt då jag är humanist snarare än en teolog. Detta innebär förhoppningsvis färre godispåsar och kaffefläckar nästa termin. Over and out.)

Igår åkte jag och Jashar till Tivoli i Köpenhamn. Jag hade aldrig varit där tidigare och jag måste säga att jag nu uppskattar Liseberg mer än någonsin, något som jag inte trodde var möjligt då jag redan ser det som lite av ett paradis. Tivoli verkade förfallet, och då antar jag ändå att det har varit i bättre skick tidigare. Den skyhöga slänggungan var dock riktigt häftig, och om mitt liv inte hade hängt på kedjor tunnare än dem på en lekparksgunga hade jag njutit väldigt mycket av den fullkomliga vyn över Köpenhamn. Nåväl.

Nu ska jag och mina mindre välmående fötter pallra oss till Humanifestivalen. Jag lämnar er med några bilder på blommor och gårdagens intag av onyttigheter – sådant som är fotogeniskt.

Makroner. Jag hade inte smakat på dem tidigare. Nu förstår jag varför de kostar så mycket. Vilka fantastiska skapelser.

Jag vet. Varför plugga, festa eller göra något annat studentigt när man har våfflor.

Botaniska trädgården har vaknat. Underbart.

God afton, festivalbarn.