Ofräscht men kul på Parentesens brännbollsfinal

- in Studentliv

Möbler och annat som kan skada människor var förbjudet. Men de boende på Parentesen hade inte några problem att hitta skräp som kunde kastas över jumbolagen på lördagen. Något som även Lundagårds reporter fick erfara.

– Man får inte kasta möbler eller något annat som gör ont att få på sig, sa Anton Lindberg, en av arrangören bakom lördagens brännbollsfinal som avslutade två veckors intensivt turnerande på Parentesens nyrenoverade innergård.

Trots restriktionerna lyckades åskådarna på balkongerna hitta massor med skräp att kasta på de tävlande. Det var en smula ofräscht, men ganska kul.  Åtminstone tyckte Lundagårds utsända det innan hon träffades av ett paket sur mjölk. Smällen kan nog sammanfatta den 20-åriga traditionen att under skräpattacker från publiken kämpa för att inte komma sist i Parentesens årliga brännbollsturnering.

Kombattanterna har all anledning att kämpa till sista blodsdroppen, då det förlorande laget tvingas städa upp allt efteråt.

Fräschare än tidigare

I årets final var det heller inte tillåtet att kasta matrester och annat alltför äckligt.

– Innergården är precis renoverad, sa Anton Lindberg, och betonade att finalen ska vara en kul grej och inte orsaka skador på området.

Lördagens finalspel inleddes med det vinnande laget korades i en slutfinal.

Då roade sig åskådarna med att kasta vattenballonger. Många vattenballonger. Efter en hård fight på en allt halare arena som snart fylldes av de färgglada, men sorgsna skalen av exploderade vattenballonger tog lag A2 hem segern under jubel och fortsatt vattenkrig.

Sadism eller förtjusning?

När de två bottenlagen möttes i Jumbofinalen över gick stämningen i ohämmad, munter sadism alternativt skräckblandad förtjusning, beroende på om man befann sig på eller under en balkong.

Då blev det smärtsamt tydligt hur mycket skräp som kan ansamlas i en studentkorridor, då allt som bedömts tillräckligt ofarligt åkte ut genom fönster och balkonger.

Inte bra med mjöl i motvind

Den uppmärksamma åskådaren kunde iaktta såväl effektiva som mer tvivelaktiga nedskräpningsmetoder. Att till exempel hälla ut mjöl i motvind visade sig vara en mindre lyckad idé.

Efter ännu en hård kamp stod lag B4 som slutgiltiga förlorare och fick ägna resten av dagen åt att sanera brottsplatsen innan en jättelik gårdsfest satte en definitiv punkt för brännbollsturneringen.

Är det roligt att kasta skräp? Diskutera här på Lundagard.se