Onsdagens nöjesdilemma

- in Kultur & Nöje

På onsdagen kan den musikintresserade med bred smak ställas inför ett svårt val; att gå på Studentafton och få höra Melanie C, eller dansa loss till hiphop och pop på Smålands nation. Lundagård ringde upp de ansvariga för att veta varför deras evenemang är det självklara valet.

Först ut är den forna Spice Girls medlemmen Melanie C, som kommer att gästa studentafton. Förmannen Erik Lindblad berättar varför valet föll på henne.

– Just nu är Melanie C ute på en PR-turné för sin nya skiva, så aktualitetsfaktorn är hög. Det kommer att handla om hennes liv, den nya skivan och hennes karriär.

Chansen att få höra Mel C ta ton är dock liten, det kommer vara ett samtal och ingen konsert. Vad gör då att man ska styra stegen mot Palestra istället för till Smålands nation?

– Det kan vara enda chansen du får att ställa en fråga till en livs levande medlem av Spice Girls, säger Erik Lindblad.

Under samma kväll finns också möjligheten att gå och lyssna på Sole och Technicolor Poets på Smålands nation. Vad får man ut av kvällen om man väljer att gå dit? Vi frågade Amanda Nordin, ansvarig för klubben Kaputt.

– Är man hiphop-intresserad är valet inte svårt. Sole är en legendar inom hiphop-världen och otroligt bra live. Gillar man politiska texter med budskap är det ett självklart val. Technicolor Poets är ett lokalt band med rötter i Malmö som fick skivkontrakt efter två spelningar, det säger ganska mycket om hur bra de är live.

Vad man får om man går till Smålands nation på onsdag är ett helhetskoncept där klubben Kaputt efter spelningen fortsätter att leverera för full sinnestillfredställelse.

– Det blir dans, men det finns också möjlighet att lägga, pussel, spela spel, rita lite eller inta läshörnan.