Tandem vs. tenta

- in Nyheter
@Virve Ivarsson

Nedräkningen har börjat. Om exakt en vecka är det tandemkickoff med blekingska! ”En heldag med framför allt en sittning på Blekingska Nationen”. Och om exakt en vecka och en dag är det dags för min tenta i konstitutionell rätt, värd 84 av de totalt 180 poäng man kan skrapa ihop under terminen. Livet är, helt enkelt, hårt mot dem hårda.

– Och du vill inte gå ett litet tag då bara? undrade min webbredaktör.

Självklart vill jag det. Självklart vill jag mycket hellre tandempeppa än att sitta i svett och ångest och sammanfatta världens sexigaste bok Sveriges författning eller försöka klämma in de allra sista detaljerna. Det verkar onekligen roligare att peppa och hänga och kanske dansa på en stol.

Men se, här kommer den ofrånkomliga faktorn SJÄLVBEVARELSEDRIFT in. Kanske inte så vanligt förekommande i samband med tandem, vad vet jag. Men här är den likväl. Självklart tänker jag faktiskt sitta inne på mitt rum eller på juridicum och sammanfatta och klämma in alla detaljer jag kan i så väl böcker som hjärna den 26:e. Den 27:e tänker jag gå och skriva min tenta.

Men efter det – då tänker jag ha min egen tandem-kickoff. Och den kommer antagligen inte alls att bli lika kul. Men om det går så pass bra på tentan att jag kan spendera min tandem-kickoff med att snyta mig i Sveriges författning så tänker jag att det är värt det.

Jag har lite gett upp mitt hopp om att något som att tex hela blekis quratel inte ska kunna komma den 26:e  ska hända och att kickoffen därför magiskt flyttas till ett datum efter min tenta istället. När allt kommer omkring är jag ju faktiskt en lyckans ost som har min sista tenta den 27:e april- före och inte efter tandem. En kompis till mig kan tex inte tandema pga. att hon har tenta direkt efter tandem. Så som alltid får man trösta sig med att det kunde ha varit värre. Samt med att slänga in – och försöka tro på – det gamla talesättet att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge.