Nytt folk tar över borgen

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Det är platsbytartider i Lunds studentliv. Både Akademiska Föreningen och Kuratorskollegiet har valt nya representanter inför nästa år.

– Jag vill arbeta vidare med att visa upp den viktiga roll som AF och resterande studentlivet spelar i Lund, säger AF:s nyvalda verksamhetschef Emelie Hult.

Emelie Hult blir ny verksamhetchef på AF. Foto: AF.
Emelie Hult blir ny verksamhetchef på AF.
Foto: AF.

Känner du Emelie Hult, Peter Dahl eller Carl Öhman? Det lär du få tillfälle att göra framöver. De är nämligen några av de många nya ansikten som kliver på som ansvariga i Studentlivet inför nästa år.

Emelie Hult blir ny verksamhetschef i Akademiska föreningen efter Julia Henriksson.

– Jag vill arbeta vidare med att internt etablera en vi-känsla inom Akademiska föreningens utskott. Samtidigt vill jag externt skapa en större medvetenhet inom universitetet, kommunen och regionen om vad AF och resterande studentlivet spelar för roll i Lund.

Under det senaste året har hon varit förman för Konstsamlingen som förvaltar föreningens konstskatt, och hon har även tidigare varit vice ordförande för Naturvetarkåren. Emelie Hult blir Akademiska föreningens högst verkställande person och är även ekonomiskt ansvarig för organisationen.

Peter Dahl tar över programchefsansvaret efter Oskar Lundgren. Jesperspexaren, Spexlundsledaren och ”Engångtill”-arrangören axlar därmed samordningen för den interna verksamheten inom föreningen och AF:s utbud gentemot studenterna.

Carl Öhman är dock den som kommer att tillbringa mest tid i AF-borgen. Som Edil får han nämligen ta över nycklarna till alla skrymslen och vrår, tillika lägenheten högst upp i studentborgens torn.

Hur känns det att flytta in i tornet?

– Riktigt bra. Jag ser det lite som en nödvändighet när jag ska vara jour hela tiden. Men det är en trevlig lägenhet med ett bra läge, om än lite svårmöblerat då det är runt, men det ska vi nog ordna, säger Carl Öhman.

 Varför vill du bli Edil?

– Det känns som passande arbetsuppgifter, jag gillar att ha mycket att göra och är teknikintresserad, säger 22-åringen som för tillfället är källarmästare på Blekingska nation samtidigt som han pluggar samhällsplanering.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.