Svalbardspelen

- in Nyheter

Om du har läst det första inlägget vi skrev, läst artikeln i Lundagård eller helt enkelt tjuvkikat lite längre ner i högra hörnet har du kanske misstänkt att det kommer förekomma någon form av tävlande under vår vistelse på Svalbard. Din misstanke är i så fall helt rätt! Vi båda råkar nämligen vara väldigt tävlingsinriktade och bestämde oss därför tidigt att vi helt enkelt skulle anordna våra alldeles egna ’Svalbardspel’.

Det är ungefär som Olympiska spelen, förutom att det är två deltagare (Anton och Daniel) och båda tävlar i alla grenar. Mano y mano. En gren om dagen, ett poäng för vinst och noll poäng för förlust. Lika enkelt som det är genialt. I slutet av expeditionen koras sedan en vinnare som överöses med ära och fagra kvinnor medan förloraren får springa naken genom Longyearbyen och leva resten av sitt liv i skam.

Grenarna kommer vara av blandad karaktär, men över lag har man en fördel om man är fysiskt och psykiskt stark samtidigt som man tar talang och en jäkla massa tur. Tävlingen drar igång direkt vid ankomst med första grenen ’Vems väska kommer först på bagagebandet’. Där det, förutom det välförtjänta första poängen, även ingår en bonus för vinnaren. Vår bas råkar nämligen bara ha ett sovrum, som den person vars väska kommer först ut på bandet i ankomsthallen i Longyearbyen får ta i besittning.

Vi har själva knåpat ihop ett gäng grenar som kommer presenteras allt eftersom. Men vi vill gärna ha hjälp att komma på fler! Skriv en kommentar och föreslå en tävling/gren som inte är alltför komplicerad och där det är enkelt att kora en vinnare. Är förslaget bra nock kommer det läggas in i schemat. Så gnugga geniknölarna och ös fram dina bästa och galnaste idéer!