Idag stöter vi stock

- in Nyheter

Titeln på dagens tävling hade kunnat vara ”Kast med upphittad sak 3” eftersom vi hittade en stock uppe på ett litet berg som såg att vilja bli kastad. Men för att hedra vårt vikingska arv valde vi att göra det till en ärofylld kamp i det ultimata styrkeprovet ”stockstötning”.

Detta går helt enkelt ut på att man tar en stock, försöker hålla den rakt upp med hjälp av sina båda armar och därefter stötar man så långt man bara orkar. Enkla regler kan tyckas, men filmen visar att allt inte riktigt är så enkelt som man kan tro och därmed händer något unikt i Svalbardspelens korta men händelserika historia.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.