Moneybrother till Blekingska

- in Nationer, Studentliv

Den 7:e december står skivaktuella Moneybrother på Blekingskas scen.

”Vi hoppas att denna konsert kommer bidra till kulturutbudet i Studentlund och få fler studenter att korsa stationen och upptäcka Väster “ säger nationskuratorn Cecilia Patriksson.

När höstmörkret känns som tyngst och julstressen ligger för dörren kommer Moneybrother, eller Anders Wendin som han egentligen heter, och ger oss en uppiggande musikinjektion. Konserten är ett samarbete mellan Blekingska nationen i Lund och studentprästernas projekt ”Det trodde du inte”.

– Vi har valt att boka Moneybrother för att det är en artist som alltid har legat våra medlemmar varmt om hjärtat och nu när han har släppt nytt material tyckte vi att det passade ypperligt med en bokning, säger Cecilia Patriksson, kurator på Blekingska nationen.

Moneybrothers senaste album ”This Is Where Life Is” är inspelad på inte mindre än fem kontinenter. Tillsammans med skivsläppet så kommer också premiären av filmen ”Start A Fire” av Jim Dziura att gå av stapeln. Filmen är inspelad parallellt med skivan och följer Moneybrother på hans värdsliga resa.

Trots att konserten är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Blekingska nationen så kommer evenemanget att ha samma upplägg som konserter på Blekingska vanligtvis har.

– Vi har ingått ett samarbete med ”Det trodde du inte” då vi såg detta som kul möjlighet att boka en lite större artist. ”Det trodde du inte” har arrangerat olika kulturevent tidigare. Även om detta indirekt blir ett samarbete med Svenska kyrkan påverkar detta inte Blekingska nationens opartiskhet. Vi tar inte ställning i trosfrågor utan förblir religiöst obundna och välkomnar alla, säger Cecilia Patriksson.

Själv har Moneybrother velat skildra sitt eviga resande och ifrågasätta ifall resandet snarare är en form av flykt. För Blekingska nationen så är förhoppningen att studenterna konsertkvällen tar en resa inom Lund:

Vi hoppas att denna konsert kommer bidra till kulturutbudet i Studentlund och få fler studenter att korsa stationen och upptäcka Väster, säger Cecilia Patriksson.

Fakta

[checklist]

  • Konserten är den 7 december på Blekingska nationen.
  • Biljettförsäljning kommer att släppas i slutet av oktober. Som vid vanliga klubbkvällar är medlemskap i Stundentlund ett krav och Blekingska kommer fortfarande ha rabatterade priser för medlemmar i Blekingska nationen.

[/checklist]