Carpe stunden.

- in Novischbloggen

Jag satt och funderade på bloggen, och insåg att jag inte hade något nytt att berätta. Inget nytt har hänt (eller jo, det har det visst. Det händer nya saker hela tiden. Inte kan det hända gamla saker, inte. Fast inte som passar sig just i denna kontext.)

Jag kände först att det kanske var lite trist och mådde lite dåligt över att ha inte någon super häftig action händelse att förtälja er om. Tills jag insåg en sak – det är faktiskt rätt skönt. Det är skönt att inte alltid ha något super häftigt med anor av action att berätta om. Det är skönt att bara få vara, och även att låta en slås av den gråa vardagen.  För när passar det om inte nu? Nu när vi har fått ett kallt ruskigt vintermörker och nu när julen är runt knuten (det är den utifrån mitt perspektiv iallafall). Det passar utmärkt nu. Det passar utmärkt att få känna sig till ro på insidan, eller harmonisk om man så vill, just nu.

De senaste veckorna har jag varit synnerligen cynisk. Det är lätt hänt när man stoppar in lite för mycket samhällsvetenskap i huvudet, på otroligt kort tid. Dock är det annorlunda just idag. Jag slipper att vara cynisk, för idag bryr jag mig inte om huruvida allt skulle vara en social konstruktion eller inte, jag väljer att bara rycka på axlarna och bara vara i stunden. Vilket är rent ut sagt skönt och underbart!

T.